Дозирање:
Зеленчук (домат, модар патлиџан, пиперка, тиквички, итн.)
Направете апликации на секои 10-15 дена од развојот на плодот до бербата. За стимулација, направете апликации според неопходноста на посевот.
Зелена салата, спанаќ, итн. (lettuce, spinach, etc.)
Направете 2 апликации, 15 и 30 дена по расадувањето.
Брокула, карфиол, итн. (broccoli, cauliflower, etc.)
Нанесете од почетокот на развојот на растението до развојот на соцветието.
Цитрус (лимон, портокал, мандарина)
Направете 2-4 апликации од прецветувањето до појава на прошарок.
Овошки (цреша, праска, јаболко, итн.)
Направете 2-4 апликации од прецветувањето до развојот на плодовите. Кај коскести овошни дрвја се применуваат до стврднување на јамата.
Винова лоза
Се нанесува од почетокот на цветањето до појава на прошарок на секои 10-15 дена 10 L/ha.
Бобинки (јагода, малина, боровинка, капина и рибизла)
Нанесете почнувајќи од појавување на првите плодови и повторете по 20 дена. Се применува во максимална доза кога има голема нутриционистичка потреба.
Боровинка
Се нанесува на почетокот на никнувањето или во зимско мирување. / Се нанесува на почетокот на оформување на плодовите во минимална доза.
Маслинка
Направете 3 апликации на секои 10 дена, првата започнува еден месец пред жетвата.
Клубенести култури (компир, итн.)
Направете 2-4 апликации од диференцијација на кртoлите до созревање 10 L/ha.
Луковичест зеленчук (кромид, итн.)
Нанесете од почеток на развојот на главицата до жетвата. Дозата за првата и последната апликација треба да изнесува 5 L/ha.